Loop je met ons mee? 👢Op vrijdag 31 mei vindt de Klimaatmars plaats op de Zuidas in Amsterdam.

De klimaatcrisis is de grootste gezondheidscrisis van onze tijd. 🤝 Samen laten we het geluid van de zorg horen voor een gezonde toekomst voor iedereen.

Samen met de @IFMSA-NL organiseren wij het Gezondheids- & Zorgblok. Vanaf 14:00 uur sluiten we ons aan bij de mars. Onze standpunten:

❤️‍  Health in all policies: plaats gezondheid centraal in al het klimaat- en milieubeleid.
🌍  Zet in op rechtvaardig klimaatbeleid: laat vervuilers betalen, investeer in gezondheid en bescherm kwetsbare groepen; verzeker reparatiegelden aan landen die vrijwel niets bijdroegen aan de klimaatcrisis, maar wel voor de kosten opdraaien.
💰 Stop met de financiering van klimaat- en natuurverwoesting: vervang elke fossiele subsidie, financiering of investering dvoor een investering in een duurzamere, rechtvaardigere en gezondere wereld; stel een verbod op fossiele reclame in en stop het gebruik van fossiele brandstoffen uiterlijk in 2030.

Meld je aan als organisatie of individu via de link naar het formulier. We zien je graag op 31 mei! Zoek je mensen om mee te lopen? In het formulier staat een link naar de community waar je kunt afspreken met andere zorgprofessionals.