Netwerkbijeenkomst duurzaamheid in zorgopleidingen

 

Wil jij meer weten over waar anderen mee bezig zijn op het gebied van duurzaamheid en planetary health in het zorg- en medisch onderwijs? En sta je te trappelen om binnen jouw opleiding of onderwijsinstelling de volgende stap te zetten? 

 

Op dinsdag 18 juni organiseert de Groene Zorg Alliantie in samenwerking met het ministerie van VWS een netwerkbijeenkomst voor iedereen die zich inzet of wil inzetten voor onderwijs op het gebied van duurzame zorg en planetary health. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 – thema 2 Kennis en bewustwording.

 

Vanuit de Groene Zorg Alliantie delen we de tussentijdse resultaten van de inventarisatie naar duurzaamheid in zorgopleidingen en de huidige stand van zaken rondom duurzaamheid als onderdeel van het curriculum in zowel MBO, HBO en WO opleidingen. Daarnaast willen we met jullie verkennen of de eerste stappen die gemaakt zijn in het academisch onderwijs, in het bijzonder de recent gelanceerde landelijke visie op planetaire gezondheid in umc-opleidingen, in aangepaste vorm ook bruikbaar is voor het onderwijs in andere WO-opleidingen en in het MBO en HBO onderwijs.

 

Save the date

Datum: 18 juni 2024

Inloop: vanaf 15:00 uur 

Programma: 15:15 tot 17:30 uur, inclusief een gezellige netwerkborrel

Locatie: Bar Beton Utrecht Centraal 

 

We ontmoeten jullie graag in Utrecht! Meld je aan via info@groenezorgalliantie.nl o.v.v. naam, functie en eventuele specifieke vragen.

 

Voor inhoudelijke vragen of kennismaking: mail dan direct naar onze projectmedewerker Onderwijs Ilva via i.staal@groenezorgalliantie.nl

 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Heb je de inventarisatie nog niet ingevuld, dan kun je dit alsnog doen via: 

https://forms.gle/NEWgY13nFSyKRctu8

 

Deelnemen aan de vragenlijst helpt bij de ontwikkeling van een goed gevulde database met informatie over duurzame zorg en planetary health in het curriculum van zorg- en medische opleidingen.