Hoe rapporteert u over uw impact op het klimaat? Ontdek oplossingen voor uw juridische, financiële, organisatorische en praktische uitdagingen. De groene golf is op gang gekomen, nu is het tijd voor de praktische invulling. 

Vanaf 1 januari 2025 moeten zorgaanbieders voldoen aan de nieuwe Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Uw zorgorganisatie zal hiermee, veel meer dan nu, circulair en duurzamer moeten werken. Hoe ver bent u in de voorbereidingen om straks te voldoen aan uitgebreide rapportage-eisen op het gebied van milieu, maar ook op het gebied van kwaliteit van zorg en werkomstandigheden van het personeel?

Daarnaast is er de noodzaak dat er bij zorgprocessen veel minder grondstoffen verbruikt moeten worden. De CO2-uitstoot van de zorg is namelijk bijna even groot als van de luchtvaart. Het is dan ook niet voor niets dat duurzaamheid een belangrijke plek in het IZA heeft veroverd. Bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Volgt u de initiatieven van de koplopers?

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wat u moet weten over de impact van het klimaat op gezondheid en de gezondheidszorg
  • Tips voor de organisatie van een duurzaam inkoopbeleid
  • Handvatten voor de financiering van duurzaamheid: subsidies en financiële regelingen
  • Wat is de gedachte achter een circulair businessmodel en past u het toe?
  • Bestuurder aan het woord: Zo verankeren we verduurzaming onder alle medewerkers