Groene Zorg Festival 2023

2023 was de tweede keer dat de Groene Zorg Alliantie het festival organiseerde. Opnieuw stonden er boeiende sprekers op het podium en zijn er volop workshops, netwerkmogelijkheden, muziek, cabaret en (h)eerlijke catering.

Naast interessante sprekers, zoals Marcel Levi, Wanda de Kanter en Michelle van Tongerloo waren er de hele dag praktische workshops te volgen, bijvoorbeeld over effectieve communicatie en het meten van je milieu-impact. Ook is er (h)eerlijke catering, muziek, cabaret en kunst. Voor wie nieuwe contacten wil leggen zijn er volop netwerkmogelijkheden. Iedereen die zich verbonden voelt met de zorgsector was aanwezig: van zorgprofessional tot facilitair medewerker, van bestuurder tot stagiair. We hebben alle bezoekers aan het einde van de dag naar huis laten gaan met veel nieuwe contacten en het krachtige gevoel dat het anders kan!

Locatie

Wat voorheen een lijm- en gelatinefabriek was, is nu een locatie vol inspiratie, cultuur en passie. In 2023 vond het Groene Zorg Festival plaats bij Lijm & Cultuur!

Sprekers

Er waren vele sprekers aanwezig; meer dan in onderstaand overzicht wordt getoond. Een volledig overzicht van alle sprekers en een korte beschrijving van de verschillende sessies vind je in het programmaboekje.

Panel sessie: Organisatie van de Duurzaamheidstransitie

Tafelvoorzitter: Hayke Veldman. Tafelgasten: Mathijs Romme, Willem Wiegersma, Barbara Goezinne, Josefien Kursten, Cathy van Beek, Anja van Balen

11:45

Deuren geopend

Het Groene Zorg Festival startte om 12:00. Er zullen meerdere lezingen en workshops tegelijkertijd plaatsvinden. Vanwege de festivalopzet liepen verschillende sessies simultaan; in het programmaboekje konden alle bezoekers kiezen waar zij het liefst bij aan wilden sluiten.

12:00

Middagprogramma

Voor ieder wat wils; van inhoudelijke lezingen tot creatieve workshops. Er was altijd de mogelijkheid rond te struinen op de duurzame markt of een foto te maken bij onze photobooth. Ook was er een (h)eerlijke lunch geserveerd door de catering van Lijm&Cultuur!

18:00

Avondprogramma

Naarmate de dag vorderde, maakten inhoudelijke sessies steeds meer plaats plaats voor ontspannen activiteiten: bewonderen van kunst, luisteren naar live muziek of genieten van cabaret. Er was alle ruimte om elkaar te spreken en ideeën uit te wisselen, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje!

20:00

Borrel

Na een dag vol ideeën, indrukken en nieuwe connecties bleven vele bezoekers nog even plakken voor de borrel. Hoe beter deze dag te eindigen dan samen te proosten om te vieren dat het anders kan!
Live muziek door Onwijs Gijs, Stoute Schoenen en DJ Rebecca.

Marcel Levi

Bestuursvoorzitter NWO, Professor in de Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam

Wanda de Kanter

Voorzitter Rookpreventie Jeugd, Longarts

Michelle van Tongerloo

Huisarts, Straatarts

Fotoreportage

Fotografie door Alyssa van Heyst

Festivalcommissie 2023

Bob Schut

Interne Geneeskunde | Stuurgroep Zorg voor Klimaat

Angelica Setiaman

Tandarts | Oprichter WG Duurzaam JTVA | Duurzame Mondzorg

Jorinde Westra

ANIOS SEH

Suzanne Boeree

AIOS AIGT – Gynaecologie

Joep Eijkenduijn

Beleidsmedewerker bij ZonMw |  Stuurgroep Zorg voor Klimaat

Pien Tamboer

MSc student Tandheelkunde

Mette Lindhout

MSc student Technische Geneeskunde