13 maart 2024

Greendish Guidelines

GreendishGreendish
Impactmaker
LinkedIn

Beschrijving initiatief

Wil je aan de slag met het verduurzamen van het voedselaanbod in jouw zorginstelling?

Vraag dan gratis de Greendish 2050 Guidelines aan. Deze richtlijnen zijn niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, maar ook zeer praktisch, waardoor je direct aan de slag kunt.  Denk hierbij aan de indeling van gerechten op de menukaart, portiegroottes van gerechten en de keuze van ingrediënten. Greendish zet in op meer plantaardig eten, het inkopen van gecertificeerde producten en het reduceren van voedselverspilling, met vaak een stijgende marge en gasttevredenheid.

Geen ingewikkelde stappen, gewoon simpele en effectieve begeleiding voor een bewuste en heerlijke eetervaring!

Ontvang via deze link gratis de guidelines: https://greendish.com/guidelines/#_guidelineform

Behaalde resultaten

De richtlijnen zijn samengesteld op basis van het EAT-Lancet Rapport en in samenwerking met vele experts op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Zo hebben Milieu Centraal, het Voedingscentrum en Wageningen Universiteit & Research een bijdrage geleverd aan de invulling van de richtlijnen. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding & Gezondheid aan de VU en tevens voorzitter van de wetenschappelijke raad van Greendish: 'Organisaties willen graag weten: hoe sta ik er nu voor wat betreft gezondheid en duurzaamheid en welke stappen kan ik zetten om mijn aanbod gezonder en duurzamer te maken? Richtlijnen zoals de Greendish 2050 Guidelines zijn erg belangrijk voor in de praktijk'. 

Greendish heeft al ruim 345 keukens bij overheden, zorginstellingen, cateraars en restaurants gezonder gemaakt en verduurzaamd op basis van de uitgangspunten van de Greendish Guidelines. 

Beoogde resultaten

In 2050 moet iedereen op de wereld gezond en lekker, binnen de grenzen van onze planeet kunnen eten. In Nederland verbruiken we met onze CO2-uistoot 3,6 aardes per jaar. Om naar 1 aarde te gaan, moet ons gebruik dus met 70% verminderen. Dat kan alleen als we nu actie ondernemen om de voedseltransitie te versnellen.

Door foodprofessionals te ondersteunen met tools om de best mogelijke voedselkeuzes te maken, realiseert Greendish kleine veranderingen op het bord die grote impact hebben op de planeet.

Meer weten? Ga naar greendish.com

Ga naar de bovenkant