Na het succes van 2023 is het weer tijd voor een nieuwe reeks masterclasses van de Groene Zorg Alliantie. Op zaterdagmiddag 20 januari 2024 (12.00-17.00 uur) gaan we van start met de masterclass Planetary Health. We zullen het uitgebreid hebben over de gevolgen van klimaatverandering en andere planetaire veranderingen. Ook zullen we stilstaan bij klimaatrechtvaardigheid.

Daarna gaan we zelf aan de slag met de workshop “Planetary Health in je werk als zorgprofessional”. Onder begeleiding van aiossen van de werkgroep Planetary Health van De Jonge Arts Maatschappij + Gezondheid vinden we in spelvorm antwoorden op vragen als; Welke impact hebben planetaire veranderingen op de menselijke gezondheid? Welke concrete stappen kunnen wij als zorgprofessionals zetten om hiermee aan de slag te gaan? Met wie moeten we samenwerken voor de beste kans van slagen? Tijdens de workshop zullen we stilstaan bij de perspectieven van zowel zorgverlener, de individuele patiënt of cliënt en de maatschappij als geheel. De gevormde ideeën van de verschillende groepen worden achteraf samengevoegd en nagestuurd.

De masterclasses organiseren we voor onze achterban. Als green team of commissie aangesloten bij de Groene Zorg Alliantie kun je je via deze pagina opgeven! Wil je wel graag meedoen, maar geen lunchticket aanschaffen? Mail dan je voorkeur dan terug op je bevestigingsmail bij de je aanmelding.

Locatie

De Moestuin Maarschalkerweerd, Utrecht Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht

Kosten

De masterclass is helemaal gratis, maar voor de lunch wordt een eigen bijdrage van 7,50 euro voor studenten en 12,50 euro voor werkenden gevraagd.

Sprekers

Jeffrie Quarsie

Arts medische milieukunde

dr. ir. Arnold van Vliet

Bioloog