• 27/11/2024

  19:30

  Achterban event

  Netwerkbijeenkomst in dialoog

  Save the date voor woensdag 27 november nodigen wij jullie graag alvast uit voor de derde online bijeenkomst van 2024. Deze zal online plaatsvinden van 19:30 tot 21:00 uur. Het belooft weer een mooie avond te worden met een interactief programma!

 • 29/05/2024

  19:30

  Achterban event

  Netwerkbijeenkomst Commissie en Green Team Routekaart

  Het is weer zo ver! Graag nodigen wij jullie uit voor de tweede online bijeenkomst van 2024. Deze zal, zoals eerder aangekondigd, plaatsvinden op woensdag 29 mei van 19:30 tot 21:00 uur. Het belooft weer een mooie avond te worden met een interactief programma!

 • 07/02/2024

  19:30

  Achterban event

  Netwerkbijeenkomst Kruisbestuiving en kennisdeling

  Op woensdag 7 februari vindt de eerste netwerkbijeenkomst van 2024 voor alle Green Teams en commissies plaats! Het thema van deze bijeenkomst is kruisbestuiving en kennisdeling. Hoe doen we dat zo effectief mogelijk binnen de diverse groep zorgprofessionals die we zijn?

 • 29/11/2023

  19:30

  Achterban event

  Netwerkbijeenkomst Green Teams & Commissies

  Op 29 november vindt de eerstvolgende netwerkbijeenkomst voor alle Green Teams en commissies plaats! Over het thema houden we jullie nog even in spanning, maar zet de datum vast in je agenda.

 • 14/06/2023

  19:30

  Achterban event

  Medisch afval

  In deze bijeenkomst staat medisch afval centraal. We hebben het over het verschil tussen regulier afval en speciaal ziekenhuisafval, praktische tips om een afvalscan uit te voeren en stappen die je zelf kan zetten om met de R-ladder aan de slag te gaan om circulariteit te bevorderen.

 • 29/03/2023

  19:30

  Achterban event

  Wet- en regelgeving

  Tijdens deze bijeenkomst staat wet- en regelgeving centraal. Tijdens het verduurzamen lopen we vaak tegen wet- en regelgeving aan die dit moeilijk maakt. Maar is dat altijd echt een belemmerende factor? Of kan het ook anders? En waar kan je naartoe met vragen hierover? In deze bijeenkomst bespreken we dit met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

 • 02/11/2022

  19:30

  Achterban event

  Professionalisering, COP27, kennisbank, afval, leefstijl en Zorginstituut Nederland

  Voor het eerst brengen we de commissies en green teams samen in een netwerkbijeenkomst! We hebben het over professionalisering van de Groene Zorg Alliantie, vormgeven van een position paper om onze politieke acties te ondersteunen, de aanstaande klimaattop COP27, de kennisbank duurzaamheid in medische hulpmiddelen, het afvalproject op de OK en IC van het Radboud UMC, klimaat en leefstijl en de rol van Zorginstituut Nederland. Kortom, een volle agenda maar nog meer mogelijkheden voor verbinding met vertegenwoordigers van commissies en green teams samen!

 • 22/06/2022

  19:30

  Achterban event

  Bijeenkomst Green Teams – verschillende thema’s

  Dit is de eerste bijeenkomst na het officiële aansluiten van green teams bij de Groene Zorg Alliantie. In deze bijeenkomst bespreken we een aantal thema's waar na de aftrap van het netwerk veel vragen over bestonden in groepjes. We hebben het daarbij over herbruikbare waszakken, LCA's, gezonde voeding in het ziekenhuis, Pharmaswap, luchtbehandeling op de OK en bewustwording.

 • 15/09/2022

  19:30

  Achterban event

  Bijeenkomst Commissies – disposables en kwaliteitseisen

  Tijdens deze bijeenkomst voor commissies discussiëren we over gebruik van disposables, waar is dat echt nodig en waar zijn reusables ook mogelijk of is misschien helemaal geen product nodig. Daarnaast gaan we in op kwaliteitseisen. Hoe combineer je het voldoen aan kwaliteitseisen en duurzame zorg verlenen? Soms botst dat maar soms gaat dat misschien wel heel goed samen. Als laatste hebben we het nog over professionalisering van de Groene Zorg Alliantie.

 • 16/02/2022

  19:30

  Achterban event

  Bijeenkomst Commissies – verzekeraars

  In deze bijeenkomst hebben we het over de rol van verzekeraars in verduurzaming van de zorg. Om dit te bespreken is verzekeringscoöperatie VGZ te gast.

 • 27/01/2022

  19:30

  Achterban event

  Bijeenkomst Green Teams – aftrap netwerk

  Op deze bijeenkomst speciaal voor green teams wordt het green team netwerk van de Groene Zorg Alliantie afgetrapt! Wees welkom om andere green teams te ontmoeten, te bespreken waar jouw green team behoefte aan heeft en het nieuwe green team netwerk van de Groene Zorg Alliantie vorm te geven.