Netwerkbijeenkomsten

Netwerkbijeenkomsten

Een van de belangrijkste activiteiten van de Groene Zorg Alliantie is het verbinden van commissies en green teams. Een aantal keer per jaar organiseren we daarom netwerkbijeenkomsten zodat vertegenwoordigers van deelnemende partijen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen. Elke bijeenkomst heeft daarnaast een specifiek thema waarover sprekers met expertise komen spreken en/of in groepen wordt besproken.

Zet het in je agenda:

  • Woensdag 29 mei 19:30u-21:00u
  • Woensdag 27 november 19:30u-21:00u

Netwerkbijeenkomst Kruisbestuiving en kennisdeling

Achterban event 07/02/2024 19:30
Op woensdag 7 februari vindt de eerste netwerkbijeenkomst van 2024 voor alle Green Teams en commissies plaats! Het thema van deze bijeenkomst is kruisbestuiving en kennisdeling. Hoe doen we dat zo effectief mogelijk binnen de diverse groep zorgprofessionals die we zijn?
Lees meer

Netwerkbijeenkomst Green Teams & Commissies

Achterban event 29/11/2023 19:30
Op 29 november vindt de eerstvolgende netwerkbijeenkomst voor alle Green Teams en commissies plaats! Over het thema houden we jullie nog even in spanning, maar zet de datum vast in je agenda.
Lees meer

Medisch afval

Achterban event 14/06/2023 19:30
In deze bijeenkomst staat medisch afval centraal. We hebben het over het verschil tussen regulier afval en speciaal ziekenhuisafval, praktische tips om een afvalscan uit te voeren en stappen die je zelf kan zetten om met de R-ladder aan de slag te gaan om circulariteit te bevorderen.
Lees meer

Wet- en regelgeving

Achterban event 29/03/2023 19:30
Tijdens deze bijeenkomst staat wet- en regelgeving centraal. Tijdens het verduurzamen lopen we vaak tegen wet- en regelgeving aan die dit moeilijk maakt. Maar is dat altijd echt een belemmerende factor? Of kan het ook anders? En waar kan je naartoe met vragen hierover? In deze bijeenkomst bespreken we dit met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Lees meer

Professionalisering, COP27, kennisbank, afval, leefstijl en Zorginstituut Nederland

Achterban event 02/11/2022 19:30
Voor het eerst brengen we de commissies en green teams samen in een netwerkbijeenkomst! We hebben het over professionalisering van de Groene Zorg Alliantie, vormgeven van een position paper om onze politieke acties te ondersteunen, de aanstaande klimaattop COP27, de kennisbank duurzaamheid in medische hulpmiddelen, het afvalproject op de OK en IC van het Radboud UMC, klimaat en leefstijl en de rol van Zorginstituut Nederland. Kortom, een volle agenda maar nog meer mogelijkheden voor verbinding met vertegenwoordigers van commissies en green teams samen!
Lees meer

Bijeenkomst Commissies – disposables en kwaliteitseisen

Achterban event 15/09/2022 19:30
Tijdens deze bijeenkomst voor commissies discussiëren we over gebruik van disposables, waar is dat echt nodig en waar zijn reusables ook mogelijk of is misschien helemaal geen product nodig. Daarnaast gaan we in op kwaliteitseisen. Hoe combineer je het voldoen aan kwaliteitseisen en duurzame zorg verlenen? Soms botst dat maar soms gaat dat misschien wel heel goed samen. Als laatste hebben we het nog over professionalisering van de Groene Zorg Alliantie.
Lees meer

Bijeenkomst Green Teams – verschillende thema’s

Achterban event 22/06/2022 19:30
Dit is de eerste bijeenkomst na het officiële aansluiten van green teams bij de Groene Zorg Alliantie. In deze bijeenkomst bespreken we een aantal thema's waar na de aftrap van het netwerk veel vragen over bestonden in groepjes. We hebben het daarbij over herbruikbare waszakken, LCA's, gezonde voeding in het ziekenhuis, Pharmaswap, luchtbehandeling op de OK en bewustwording.
Lees meer

Bijeenkomst Commissies – verzekeraars

Achterban event 16/02/2022 19:30
In deze bijeenkomst hebben we het over de rol van verzekeraars in verduurzaming van de zorg. Om dit te bespreken is verzekeringscoöperatie VGZ te gast.
Lees meer

Bijeenkomst Green Teams – aftrap netwerk

Achterban event 27/01/2022 19:30
Op deze bijeenkomst speciaal voor green teams wordt het green team netwerk van de Groene Zorg Alliantie afgetrapt! Wees welkom om andere green teams te ontmoeten, te bespreken waar jouw green team behoefte aan heeft en het nieuwe green team netwerk van de Groene Zorg Alliantie vorm te geven.
Lees meer