Samen met Jurjen Luykx en Diederik Gommers hebben we als Groene Zorg Alliantie een boek uitgebracht! De Groene Planeet, Groene Zorg: over jouw impact als zorgprofessional.

Dit boek wordt gedragen en is geschreven door allerij groene zorgprofessionals uit diverse green teams en commissies. Deze professionals hebben meegeschreven aan dit optimistische, praktische boek Groene Planeet, Groene Zorg. De gezondheid en onze gezondheidszorg zijn direct verbonden met de natuur. Zorgprofessionals hebben een belangrijke positie in onze maatschappij en kunnen een sleutelrol spelen in de duurzaamheidstransitie. Met dit boek ontdek je welke acties je zelf kan ondernemen om de zorgsector te vergroenen.

Of je nu zelf in de zorg werkt of niet, of je al achtergrondkennis hebt of niet: met dit boek ben je snel bijgepraat over de stand van zaken en hoe je jouw voetafdruk kan verkleinen. Ook helpt dit boek je om je eigen positie te bepalen in het complexe thema klimaatrechtvaardigheid. Het boek is geschreven door professionals die zich de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd in vergroening van de zorg om hun expertise direct met jullie te delen.

Wij zijn super trots om de publicatie van dit boek met jullie te delen. Bestel het boek via de knop hieronder bij onze uitgever Bohn Stafleu van Loghum. Dan heb je hem morgen nog in huis, om die duurzame stap te zetten!

Meteen een aantal exemplaren van het boek bestellen voor bijvoorbeeld je team of alle Green Teams binnen jouw organisatie? Maak dan gebruik van de korting* en neem rechtstreeks contact op met de uitgever of mail ons via het contact formulier.
*vanaf 10 exemplaren 5%, vanaf 30 exemplaren 10%

Redactie

Jurjen Luykx

Psychiatrist

Juliette Mattijsen

Medical student | Global health passionate | Climate advocate

Diederik Gommers

Professor Intensive Care Medicine at Erasmus MC, Rotterdam, The Netherlands

Evelyn Brakema

GP resident & researcher | Chairman Groene Zorg Alliantie | On a mission to make healthcare sustainable

Lees ook deze artikelen

 • Rosanne

  Groene Planeet, Groene Zorg

  2 mei 2024

  GZA in de media
 • Marleen Jans

  Marleen Jans

  Knokken voor het klimaat

  1 mei 2024

  GZA in de media
 • Marleen Jans

  Marleen Jans

  Duurzaamheid is een plicht

  1 mei 2024

  GZA in de media
 • Rosanne

  Conference of the People

  4 maart 2024

  Evenementen