Rosanne
GZA in de media

Groene Planeet, Groene Zorg

6 februari 2024

Samen met Jurjen Luykx en Diederik Gommers brengen we als Groene Zorg Alliantie een boek uit! De Groene Planeet, Groene Zorg: over jouw impact als zorgprofessional.

Dit boek wordt gedragen en is geschreven door allerij groene zorgprofessionals uit diverse green teams en commissies. Deze professionals hebben meegeschreven aan dit optimistische, praktische boek Groene Planeet, Groene Zorg. De gezondheid en onze gezondheidszorg zijn direct verbonden met de natuur. Zorgprofessionals hebben een belangrijke positie in onze maatschappij en kunnen een sleutelrol spelen in de duurzaamheidstransitie. Met dit boek ontdek je welke acties je zelf kan ondernemen om de zorgsector te vergroenen.

Of je nu zelf in de zorg werkt of niet, of je al achtergrondkennis hebt of niet: met dit boek ben je snel bijgepraat over de stand van zaken en hoe je jouw voetafdruk kan verkleinen. Ook helpt dit boek je om je eigen positie te bepalen in het complexe thema klimaatrechtvaardigheid. Het boek is geschreven door professionals die zich de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd in vergroening van de zorg om hun expertise direct met jullie te delen.

Wij zijn super trots om de publicatie van dit boek met jullie te delen. Wil je al een pre-order doen? Dat kan via de knop hieronder bij de uitgever Bohn Stafleu van Loghum.

Redactie

Jurjen Luykx

Psychiatrist

Evelyn Brakema

GP resident & researcher | Chairman Groene Zorg Alliantie | On a mission to make healthcare sustainable

Juliette Mattijsen

Medical student | Global health passionate | Climate advocate

Diederik Gommers

Professor Intensive Care Medicine at Erasmus MC, Rotterdam, The Netherlands