Het is nationale klimaatweek! Een uitstekend moment voor…

een nieuwe Green Deal Duurzame Zorg (vrijdag a.s.)

een artikel in Trouw over de kansen van #duurzamezorg

een scherpe opinie over de recente klimaatschade van Guus Meeuwis.

De nieuwe Green Deal Duurzame Zorg 3.0 is klaar en wordt vrijdag getekend! Het afgelopen jaar is er door veel partijen, waaronder de Groene Zorg Alliantie, hard gewerkt aan de realisatie. Nieuw in deze Deal zijn concretere #doelstellingen en afspraken, nieuwe pijlers voor #preventie en #kennisontwikkeling en een hoger verplichtend karakter. Minister Ernst Kuipers tekent. Jouw instelling ook?

Voorzitter Evelyn Brakema vertelt in Trouw samen met Frank Willem Jansen van het Landelijk Netwerk de Groene OK over de noodzaak en vooral ook de kansen om de gezondheidszorg te verduurzamen. ? Ze geven concrete voorbeelden (#medicijnverspilling, #voeding en #hergebruik). Mooi dat veel hiervan weerspiegeld wordt in de nieuwe Green Deal! Lees hier het hele interview hier.

✒️ En tot slot schreef adviseur duurzame zorg Lianne Wellens van de Groene Zorg Alliantie deze week een vlijmscherpe opinie in de Volkskrant over de miljoenen euro’s klimaatschade van Guus Meeuwis. Benieuwd hoe dat zit? Lees hier de opinie van Lianne!

Lees ook deze artikelen

 • Rosanne

  Conference of the People

  4 maart 2024

  Evenementen
 • Rosanne

  Arts en leefstijl heeft een nieuwe handreiking gelanceerd!

  26 februari 2024

  Commissies
 • Rosanne

  Groene Planeet, Groene Zorg

  6 februari 2024

  GZA in de media
 • Laura Warmerdam

  Masterclasses Planetary Health van start!

  3 januari 2024

  Evenementen