Aflevering 2 – Op weg naar circulaire zorg
Inzichten van groene uroloog Sanne Jansen

“Drie dagen na een operatie bij een baby (die in zijn broek poept, waar natuurlijk allemaal huidbacteriën inzitten) en jij staat met zo’n hele mooie steriele schaar twee hechtingen door te knippen.. en dat was het.”

In de tweede aflevering van de Groene Zorg Podcast spreken Evelyn en Judith met Sanne Jansen, uroloog in het UMCU en medeoprichter van de De Groene Uroloog. Het thema van deze aflevering? CirculaireZorg! ♻

Sanne sprak zich als een van de eerste zorgprofessionals uit voor duurzame zorg en heeft flink wat neuzen dezelfde kant opgezet. We richtten ons met haar op circulariteit: de zorg gebruikt bijvoorbeeld ontzettend veel wegwerpmateriaal.

“En ik was op zoek naar de bak waar ik dat schaartje in kon doen, zodat het gesteriliseerd kon worden. En toen begreep ik.. dit is wegwerp.”

Sanne deelt haar inzichten, groene tips en zoveel voorbeelden dat je gelijk aan de slag wilt.

Changemaker Award winnaar Talitha Hoppe geeft de duurzame tip van deze week (op verzoek van luisteraars, waarvoor dank!). Ze is oprichter van het GreenTeamOK in het OLVG en pioniert een eind voor de troepen uit met het herinvoeren van herbruikbare materialen.

Heb jij een vraag, uitdaging of tip? Laat het ons weten via info@groenezorgalliantie.nl, dan proberen we daar in de volgende aflevering op in te gaan.

Veel luisterplezier!

Evelyn Brakema Presentator

Huisarts in opleiding en Onderzoeker, LUMC

Judith de Bree Presentator

Adviseur Duurzame Zorg, MPZ

Sanne Jansen Tafelgast

Functioneel & reconstructief uroloog UMCU. Medeoprichter van De Groene Uroloog.

Talitha Hoppe Duurzame tip

Oprichter GreenTeamOK OLVG, Winnaar Changemaker Award 2022