“Heb lef en durf! Soms ben je geneigd te denken: ‘Ik heb niet veel invloed…’. Maar wees daar niet te bescheiden in. Je hebt wel degelijk invloed door het goede te doen en het goede voorbeeld te geven.”

In de derde aflevering van de Groene Zorg Podcast spreekt Evelyn met Brigit van Soest-Segers, directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) en voormalig programmamanager van de Coalitie Duurzame Farmacie.

Deze aflevering staat helemaal in het teken van medicijnen. ? Medicijnen zijn van levensbelang, maar drukken tegelijkertijd zwaar op het milieu. Wat kun je doen om de milieu-impact toch zo klein mogelijk te houden zonder de gezondheid in gevaar te brengen?

Brigit bracht in de afgelopen jaren veel partijen bijeen om op een constructieve manier te bedenken hoe we de keten samen kunnen verduurzamen. Deze ijzersterke netwerker schreef met al die ervaringen op zak de praktische gids ? “Verspil geen pil”.

In deze aflevering lopen Brigit en Evelyn de hele medicijnketen langs, van productie in verre landen tot de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Wederom een aflevering vol tips en groene inzichten.

De groene tip van deze week komt van IC apotheker en groene zorg aanjager Nicole Hunfeld, naast haar werk in het Erasmus MC is ze vice-voorzitter van de KNMP en voorzitter van De Groene IC.

Heb jij een vraag, uitdaging of tip? Laat het ons weten via info@groenezorgalliantie.nl, dan proberen we daar in de volgende aflevering op in te gaan.

Veel luisterplezier!

Evelyn Brakema | Presentator

Bestuurder GZA | Huisarts in opleiding en Onderzoeker, LUMC

Brigit van Soest | Tafelgast

Directeur Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA)

Nicole Hunfeld | Duurzame tip

IC apotheker Erasmus MC, vice-voorzitter KNMP

Meer podcasts

  • 6- Groen Pensioen

    19 juni 2024

  • 5- Infectiepreventie: duurzaamheids do’s & don’ts

    5 juni 2024

  • 4 -De potentiële groene slagkracht van 200.000 verpleegkundigen

    12 april 2024